divendres, 25 de novembre del 2011

Taller de cuina: Pastissos d'aiguardent

Ingredients:

Per a la massa:
  • 250 g de manteca de porc
  • 250 g de sucre
  • 250 mL d'oli
  • 250 mL d'aiguardent
  • farina la que admiteixca
Per a la confitura de moniato
  • 1 kg de moniato
  • 1 kg de sucre
  • 1 pell de llima

Procediment

Confitura de moniato:
  • Talleu el moniato a trossos.
  • Poseu-lo al foc durant 30 minuts junt amb el sucre i la pell de llima.
  • No pareu de remenar-ho perquè es desfaça bé i no s'apegue.
  • Cuineu-ho dos dies abans.
Pastissets
  • Mescleu la manteca, el sucre, l'oli, l'aiguardent i poseu-ho en una olla a foc fluix.
  • Quan estiga ben lligat, traeu-ho i afegiu-hi la farina ja fora del foc.
  • Continueu remenant-ho i quan la pasta estiga ben fina i suau, feu uns muntonets de pasta no massa grans i amb forma redona, de la grandaria d'una boca de tassa de café.
  • Poseu-ne enmig la confitua de moniato, tapeu la massa i feu-li una voreta.
  • A continuació pinteu-la amb un ou batut i espolseu-ne sucre i canyella per damunt
Recepta extreta del llibre: "Bon dia... i bona olla al migdia. Callosa d'en Sarrià a taula". Alícia Zaragoza Gomis (coord.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada